Het Kernhuis

Basisonderwijs

Huiswerkbegeleiding basisonderwijs

Maandag15.30 – 17.00
Woensdag15.30 – 17.00
Donderdag15.30 – 17.00

Voor basisschoolleerlingen wordt er huiswerkbegeleiding gegeven op maandag, woensdag en donderdag van 15.30 – 17.00 uur. Als leerlingen huiswerk meekrijgen van school kunnen onze mentoren hen ondersteunen bij het maken hiervan. Ook is er extra ondersteuning mogelijk voor vakken waar de leerling moeite mee heeft.

We starten de huiswerkbegeleiding om 15.30 uur met iets te drinken en een groente en/of fruitsnack. Daarna doen we een oefening uit de vaardighedenlijn met de kinderen. Door middel van interactieve opdrachten en groepsgesprekken worden maatschappelijke thema’s en actualiteiten bespreekbaar gemaakt. Hierna kunnen de leerlingen allemaal een rustige werkplek uitzoeken en wordt er huiswerkbegeleiding gegeven tot ca. 17.00 uur.

Voorwaarden om huiswerkbegeleiding te kunnen volgen:

  • De leerling zit op de basisschool in groep 5, 6, 7 of 8
  • De leerling woont in de wijk Veldhuizen of Kernhem in Ede
  • De leerling heeft voldoende huiswerk mee (dit is de verantwoordelijkheid van ouders)

Kosten
Het volgen van huiswerkbegeleiding kost € 5,- per maand per gezin. Dit kan contant worden betaald tijdens huiswerkbegeleiding of per bankoverschrijving. Bij een betaalachterstand wordt er persoonlijk contact opgenomen. Het uitblijven van betaling kan een uitschrijving bij het studiecentrum tot gevolg hebben.

Huisregels Kernhuis Studiecentrum

Kom op tijd
Huiswerkbegeleiding start om 15.30, zorg ervoor dat uw kind er op tijd is zodat we meteen kunnen starten.

Zorg voor huiswerk
Het is uw verantwoordelijkheid om contact op te nemen met school voor extra huiswerk voor uw kind. Breng de school op de hoogte dat uw zoon/dochter bij ons huiswerkbegeleiding volgt. U mag ook zelf extra oefenwerk meegeven.

Mobiele telefoons niet toegestaan
Tenzij dit nodig is voor een opdracht; dit gaat in overleg met de mentoren

Afmelden voor huiswerkbegeleiding

Geen huiswerk of andere reden?
Graag uiterlijk 24 uur van te voren afmelden. Zonder afmelding verwachten wij dat de leerling aanwezig is, zij kunnen dan extra oefenwerk maken voor onderdelen die zij moeilijk vinden.

Ziekmelden
Telefonisch, per app of per mail, graag zo spoedig mogelijk doorgeven

Ongeoorloofde afwezigheid kan resulteren in uitschrijving van huiswerkbegeleiding

Inschrijven
Enthousiast om uw kind huiswerkbegeleiding te laten volgen? Schrijf uw kind in via het formulier en we nemen contact met u op voor een kennismakingsgesprek.