Kinderzwerfboekstation

Kinderzwerfboekstation

Sinds kort hebben wij in het Kernhuis een Kinderzwerfboek Station. Hier kunnen kinderen boeken meenemen, lezen en weer laten zwerven.
Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Want lezen is heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Je hebt je hele brein nodig om te lezen: waarneming, taal, redeneren, geheugen, aandacht en vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Lezen prikkelt de verbeelding. Je kunt je helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. Maar het belangrijkste: lezen is vooral erg leuk en ontspannend.

Het Kinderzwerfboekstation moet natuurlijk goed gevuld zijn. Heb je nog een leuk boek liggen voor kinderen van 0 t/m 12 jaar? Breng het dan naar ons en wij plakken er een mooie zwerfsticker op om de reis van jouw boek te volgen.