Zomervakantie!

Zomervakantie!

De medewerkers en vrijwilligers van het Kernhuis gaan van 2 t/m 22 augustus genieten van hun welverdiende vakantie. Het is door Covid-19 een rare tijd geweest die nog steeds niet helemaal voorbij is. Ondanks dat, zijn we in het Kernhuis druk bezig geweest met onder andere het wijkterras en het voorbereiden van nieuwe initiatieven en herstarten van oude. Hieronder lees je er meer over.

Wijkterras en NL Doet

Op 28 mei is er tijdens NL Doet hard gewerkt door vrijwilligers om de banken van ons wijkterras op te knappen. Timmerman Willem heeft ook twee mooie plantenbakken gemaakt waar wij plantjes in hebben gekregen van een lokaal tuincentrum. Er is ook voor een mooi bedrag aan Ede Doet bonnen ingezameld. Na de vakantie ontvangen wij van No Fruit (Maatkussens | Nofruit )ook kussens op maat voor onze tuinbanken. Zij hebben deze voor het grootste gedeelte gesponsord en mede dankzij hen zijn de banken dan helemaal af. We hopen dat het zonnetje nog lekker blijft schijnen en we na de zomervakantie nog een tijdje gebruik kunnen maken van ons nieuwe terras.

Bloemetje van de maand

In juni en juli is er een bloemetje van de maand uitgereikt aan twee van onze vrijwilligers.
Willem is onze klusjesman, maar daarnaast is Willem al jaren actief als vrijwilliger op andere plekken in Ede.
Ranoe heeft in het Kernhuis de vlechtcursus verzorgd, geholpen bij kinderactiviteiten en als gastvrouw onze bezoekers welkom geheten.
Weet je iemand die ook een bloemetje verdiend? Stuur dan een e-mail met korte motivatie naar info@hetkernhuis.nl

Zomerafsluiting Kernhuis Studiecentrum

Op donderdag 15 juli vond de feestelijke zomersluiting van Kernhuis Studiecentrum plaats. Alle basisschoolleerlingen en ouders waren uitgenodigd voor een middag vol spelletjes, muziek en lekkere hapjes en drankjes. De leerlingen van het studiecentrum kwamen massaal naar het Kernhuis om deze laatste dag voor de zomervakantie af te sluiten en afscheid te nemen van de mentoren. De diverse activiteiten vielen in de smaak en vooral de XXL bellenblaas zorgde voor veel plezier.
Voor de leerlingen van de middelbare school werd er een week eerder een chill-avond met spelletjes en snacks georganiseerd, ook deze avond kwamen bijna alle leerlingen naar het Kernhuis voor een gezellig samenzijn zonder huiswerk!

Ouders Ontmoeten Ouders

Op woensdag 8 september start in het Kernhuis een koffie- en theeochtend voor papa’s en mama’s uit de wijken Kernhem en Veldhuizen.

Deel (opvoed)ervaringen en leer andere ouders bij jou uit de buurt kennen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Vooraf aanmelden is niet nodig en neem je kindje(s) gerust mee.
Er is speelgoed aanwezig en aan de voorzijde van het Kernhuis is een speeltuin.

Wanneer: iedere woensdagochtend van 10.30 – 11.30

Tijdens de start op woensdag 8 september en op thema-ochtenden is de koffie en thee gratis.

De ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Malkander en het Centrum voor Jeugd en Gezin.